Мобилно меню

4.7882352941176 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (85 Votes)

sv. arhangel mihailГръцкият остров Тасос е прекрасно място за лятна почивка и е предпочитан както от гърците, така и от много българи и други чужденци. Освен прекрасните гледки на кристално синьо море и красиви плажове островът има и друга забележителност, за която някои туристи знаят, но голяма част не са чували никога. Това е манастирът "Св. архангел Михаил", който се намира между селищата Астрида и Алики.

Той впечатлява посетителите  както с невероятната гледка от високите скали, върху които се намира, и с красивите цветя в двора, така и с голямата ценност, която се пази в църквата на манастира – част от един от гвоздеите, с които Иисус Христос е бил прикован на кръста. Историята разказва, че светинята трябвало да бъде пренесена от Св. Гора до Молдова, но започнала буря и поклонниците спрели в манастира, а това се възприело като знак, че гвоздеят трябва да остане там.

Много от хората, поклонили се на светинята, отправили молитва към св. архангел Михаил и отпили от водата от аязмото на манастира, започнали да споделят за чудеса, които им се случили след това. Едни се сдобили с дете, други оздравяли неочаквано или се разминавали с операция, много хора споделяли и за успешното разрешаване на важни житейски въпроси. Толкова много станали чудните случки, че сестрите от манастира събрали разказите на поклонниците в периода 2006 – 2012 г. и през 2013 г. ги издали в книга. Сред споделящите своите чудни истории има хора от цяла Гърция, а дори и от България. Някои от разказващите са останали анонимни по тяхно желание, но по-голяма част от авторите на историите са цитирани. Всички те с признателност и любов разказват за благодатта, която получили.

Четейки искрените истории на толкова много хора на всякакви възрасти, с различни професии и различна болка, но обединени от вярата в Божията милост, няма как да останем безразлични и невярващи и да не се смирим пред Бог, Който винаги бди над нас и ни закриля по най-добрия начин и чрез един от най-приближените до Себе Си - предводителя на ангелските сили архангел Михаил.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wcq6y 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Само чрез сражение душата постига напредък.

Авва Йоан Ниски