Мобилно меню

4.84 1 1 1 1 1 Rating 4.84 (25 Votes)
1_27.jpgВ редакцията на Двери получихме писмо от роднина на новопреставилия се Доростолски митрополит Иларион, който също споделя с болка, че дядо Иларион многократно е изразявал желанието си бъде погребан в родния си град Елена, но въпреки това ще бъде погребан в Силистра. 

"Здравейте, много тъжно ми стана днес, след като прочетох за смъртта на дядо Иларион. Бог да го прости! Пиша ви във връзка с неговото погребение, макар да се чудя дали въобще има смисъл. Имах щастието, понеже съм негов роднина, да съм чест гост на дядо Иларион при неговите визити в София, а поддържах връзка с него близо 20 години. Говорили сме си за най-различни неща, но от всички наши разговори, които са сигурно над 100, съм запомнил само едно единствено негово желание: "когато му дойде времето" да бъде погребан в двора на църквата в град Елена. Сега чета, че погребението му ще бъде в Силистра и ми става още по-мъчно как може да не изпълним единственото желание на дядо Иларион. Мисля, че по-близките му роднини също ще изкажат пред Синода желанието му да бъде погребан в Елена. Надявам се по някакъв начин това да се случи. С уважение Христо Генадиев".

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kqur9 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Не търси съвършенството на закона в човешките добродетели, защото в тях няма да го намериш съвършен; неговото съвършенство е скрито в Христовия кръст.

Св. Марк Подвижник