Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

New Image_1.JPGНа 2 април, понеделник, ще се проведе поредната среща на българското общество "Ф. Достоевски". Лекция на тема "Неевклидовото у Достоевски" ще изнесе математикът акад. П. Попиванов. След дискусията по темата ще бъдат дадени разяснения за участието в XIV Международен симпозиум на International Dostoevsky Society (Москва, юли 2013). Срещата ще се проведе в залата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" (2 етаж) от 17ч.

Българското общество на почитателите на творчеството на големия руски писател бе учредено в края на 2011 г., когато бяха отбелязани 130 години от неговата смърт. Всеки месец в Националната библиотека се организират срещи и беседи върху различни аспекти на неговото творчество. Срещите са отворени за всички почитатели на творчеството на Достоевски.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/yha3 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Когато някой е смутен и опечален под предлог, че върши нещо добро и полезно за душата, и се гневи на своя ближен, то очевидно е, че това не е угодно на Бога: защото всичко, що е от Бога, служи за мир и полза и води човека към смирение и самоукорение.
Св. Варсануфий Велики