Мобилно меню

4.609756097561 1 1 1 1 1 Rating 4.61 (41 Votes)

1_46.jpgВчера в Библейска библиотека, специализираната библиотека на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по библеистичните предмети, постъпиха 1200 книги като дарение от личната библиотека на немския професор Траугот Холц от гр. Хале, Германия, вече покойник. Дарението беше направено от неговата съпруга за Библейска библиотека с посредничеството на проф. Карл-Вилхелм Нибур, преподавател по Св. Писание на Новия Завет в университета на гр. Йена и председател на комитета за Източна Европа на Сдружението за новозаветни изследвания (SNTS).

Постъпилите книги са само от областта на библеистиката. Те са предимно на немски език, но има и на английски, и на други езици. Книгите ще попълнят сериозно фонда на Библейска библиотека, която досега наброяваше около 6 600 библиотечни единици, от които 4 500 книги, 2 100 периодични издания (научни списания) и 50 CD.

Книгите пристигнаха вчера и бяха прибрани в библиотеката. Доставката им стана с любезната и безкористна помощ на българската транспортна фирма quo_logis в Берлин, Германия, собственост на г-н Иван Асенов. Ръководството на Библейска библиотека подчерта, че тази транспортна помощ е получена благодарение на българския свещеник в Регенсбург и Пасау о. Виктор Иванов-Цимер.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/x9kw 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Накажи душата си с мисълта за смъртта и като си спомняш за Иисус Христос, събери разсеяния си ум!
Св. Филотей Синаит