Мобилно меню

2.5454545454545 1 1 1 1 1 Rating 2.55 (33 Votes)

DSC07173pБогословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ предлага възможност на всички, които се интересуват от задълбочено запознаване с темите и проблематиката на християнското поклонничество, да запишат магистърска програма „Християнско поклонничество“. Обучението е задочно и продължава една или две години, в зависимост от това дали студентите са завършили богословие или са бакалаври по друга специалност.

Програмата се организира и провежда по инициатива на Катедра „Историческо и систематическо богословие“ на Богословския факултет на СУ. Тя е разработена специално за бакалаври от други (небогословски) специалности, които биха искали да се докоснат до духовната съкровищница на православното богословие и християнските традиции на нашия регион по един действен практичен начин, чрез участие в инициативи, свързани с християнското поклонничество.

В обучението биха могли да се включат и работещи в областта на туризма (особено от туристически посреднически агенции, гидове на обекти от културния и религиозния туризъм, управление на дестинации за поклоннически туризъм и пр.), които желаят да се специализират, също така и хора (служители и специалисти) в държавната, регионалната и общинската администрации, ангажирани с развитието на поклонничеството, културното и духовно наследство и тяхното презентиране.

Програмата предвижда обучение и за любители, интересуващи се от християнското поклонничество, които желаят да задълбочат знанията си в сферата на християнската култура, духовната и църковна практика.

Двугодишното обучение за неспециалисти е платено, а за завършилите богословие програмата е едногодишна, с възможност за държавна поръчка или платено обучение. Ръководител на програмата „Християнско поклонничество“ е гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев (тел.: 02 989 01 15, вътр. 25; e-mail: ventzislav_k@theo.uni-sofia.bg). Подаването на документи за участие в магистърската програма е до средата на септември.

Повече информация за условията за кандидатстване може да видите на страницата на Богословския факултет тук.

 

lozen

3333

 

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uxck4 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Когато някой е смутен и опечален под предлог, че върши нещо добро и полезно за душата, и се гневи на своя ближен, то очевидно е, че това не е угодно на Бога: защото всичко, що е от Бога, служи за мир и полза и води човека към смирение и самоукорение.
Св. Варсануфий Велики