Мобилно меню

3.9090909090909 1 1 1 1 1 Rating 3.91 (11 Votes)

bogf mediumВ неделя, 1 април, от 11 ч. след св. литургия в параклиса „Св. Климент Охридски” на Богословския факултет на Софийския университет, в аудиториите на факултета се проведоха предварителни кандидатстудентски изпити по богословие (по държавна номенклатура се води „теология”). Изпитът беше устен и се проведе от тричленна комисия от хабилитирани преподаватели на факултета. Бяха се записали 10 души кандидати, но се явиха само 8 от тях. Всички явили се издържаха изпита с много добър и отличен успех. За отбелязване е, че някои от кандидатите имат завършено светско висше образование и не се възползват от възможността да запишат само някоя магистърска програма, а предпочитат да учат 4-годишния пълен курс на богословските науки в бакалавърска степен.

Издържалите изпита на 1 април ще бъдат класирани за приемане след провеждането на основния кандидатстудентски изпит по богословие.

Вторият и основен приемен изпит за Богословския факултет ще бъде в обичайния период на кандидатстудентската кампания през м. юли и по-точно на 12 юли. Той също ще бъде устен и ще започне в 8 ч. Важно е да се знае, че документи за кандидатстване могат да се подават още отсега.

За всякакви сведения във връзка са кандидатстването в БФ желаещите могат да се обръщат както на телефоните в ректората на СУ (02 9308380, 02 8467429), така и на телефона на инспектор студенти в БФ - 02 9890115, вътр. 15. Информация може да се почерпи и от интернет-страницата на СУ www.uni-sofia.bg


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kkpqp 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари