Мобилно меню

4.1111111111111 1 1 1 1 1 Rating 4.11 (27 Votes)

bogf mediumПреди около две седмици в Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" са приключили дейностите по произвеждането на двама доценти и двама професори. Според новия закон това не става тържествено и публично, а в малки затворени групи (наричани жури) от хабилитирани университетски преподаватели (тоест само доценти и професори), а техните решения минават през гласуване в съвета на съответния факултет. След това гласуване и от самия му момент лицето се признава по закон за доцент или професор съответно. Така е станало и сега. По време на заседанието на ФС на БФ/СУ на 23 март са били одобрени, съответно гласувани положителните резултати от четирите журита, заседавали в един и същи ден последователно. Това е станало вероятно на 20 март - в сайта на БФ тези събития не са отразени като новини.

Така за доценти са били избрани доктор Ивайло п. Иванов Найденов, досега главен асистент, дългогодишен преподавател по Свещено Писание на Стария Завет, и доктор Клара Асенова Тонева, досега главен асистент, също дългогодишен преподавател по История на религиите и Нехристиянски религиозни учения. И двамата имат по няколко публикувани книги в областите, в които работят научно. Доц. Клара Тонева доскоро публикуваше под името Клара Стаматова.

За професори са били избрани доктор Емил Трайчев Стоянов, досега дългогодишен асистент и доцент по Свещено Писание на Новия Завет, и доктор Божидар Борисов Андонов, дългогодишен преподавател в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски" и доцент в БФ/СУ (от 2006 г.) по Религиозна педагогика (новото име на Катехетиката) и Омилетика. Двамата нови професори имат публикувани научни трудове, които ги представят като специалисти в съответните им области.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kpcu6 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum