Мобилно меню

4.7333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.73 (15 Votes)

IMG 4825-1Има развитие по случая с Ваня, която беше намерена пребита на улицата миналата седмица. Вчера лекар-доброволец посети Ваня в общинското жилище, в което живее, за да я прегледа. Констатирано беше, че жената е в добро общо състояние, но е изтощена от живота на улицата, когато е гладувала, била е обезводнена и нападната от паразити.

Сега Ваня не напуска стаята си, дори в рамките на апартамента, защото е много слаба и дезориентирана, и след това се затруднява да се върне обратно.

Какво може да се направи за нея:

След първоначалните спасителни действия за Ваня се оформят най-непосредствените задачи в грижата за нея.

- Трябва да й бъде издадена нова лична карта, след което да се оформят всички останали документи, за да кандидатства за постъпване в общинска институция, в която да бъдат положени адекватни грижи за нея.

Жената, която намери Ваня и засега доброволно се грижи за нея, е организирала в понеделник, 30 юни, преди обяд да я заведе до паспортната служба на бул. „Константин Величков”, където Ваня ще бъде снимана и ще подаде документи за издаване на лична карта.

Тъй като Ваня не може да извърви това голямо разстояние, нито да използва градски транспорт, се търси доброволец с кола, който да помогне на двете жени да стигнат от бул. „Сливница” до бул. „Константин Величков” и обратно. Моля, който може да помогне, да пише на адреса на Двери redaktori@dveribg.net или да се обади на тел. 0887 964 671.

Какво друго предстои:

- Докато върви процедурата по издаване на документи, няма кой да се грижи за Ваня, защото тя е самотна. Жената, която първоначално откри Ваня и тези седмици полагаше грижи за нея, не може да върши това постоянно. Държавните и общинските социални служби не поемат грижи за хора в такова състояние – самотни, без документи, безпомощни. Затова се налага да се организира милосърдна дейност в полза на Ваня.

Какво предлагаме да направим заедно:

- Да бъдат събрани средства от дарения в полза на Ваня и да се наеме човек, който да посещава Ваня веднъж дневно, да й носи храна и да я обгрижва (обърнахме се към професионално подготвени хора, които предлагат подобни услуги). Преди това е необходимо да се осъществи сериозно почистване в жилището й. Засега не се знае колко време ще се наложи подобна грижа, но се надяваме за три месеца всички нужни документи за настаняване в общинска институция да бъдат събрани. Приемат се и предложения в помощ на подготовката на документите, както и за самото настаняване в институция.

Необходимата сума за месец по предварителни сметки е 380 лв.

Тези, които искат да помогнат, могат да изпратят своя принос на посочените по-долу сметки.

Всеки месец ще предлагаме в Двери отчет за изразходваните средства.

1. За дарение чрез банков превод:

IBAN: BG80 SOMB91301052727501, BIC: SOMB BGSF (Общинска банка),
Титуляр: Фондация „Православие България”, основание: за Ваня

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9w8wc 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Който следва Христа в самота и плач, е по-велик от оня, който слави Христа в събранието.

Св. Исаак Сирин