Мобилно меню

4.725 1 1 1 1 1 Rating 4.73 (40 Votes)

7899804166 0e2657f4c3_zНа 24 май сайтът Двери навършва 9 години от своето начало като медия за църковни новини и просвета. Вече 9 години Двери не само съществува, но и се развива. Погледнато реално, от бизнес-перспектива няма никаква логика в неговото битие. Един доброволен нефинансиран проект у нас е обречен. Това обаче е бизнес-перспективата. Църковната логика е друга. Църквата е алтернативата на света; в Христос човешката логика се губи. Двери беше създаден с идеята да дава църковната, алтернативната гледна точка на събитията у нас, която не се влияе от светски и бизнес интереси, от конюктура и  кариеризъм. В много случаи Двери се оказва единствената трибуна за позицията на „гладните и жадните за правда”. Затова си струват усилията Двери да го има. А тези усилия са не само на редакторите и техническия екип на сайта. Двери е уникална медия с това, че залага на сътрудничеството със своите читатели, които наравно участват в изграждането на сайта като отражение на нашата църковна действителност. Благодарение на съобщенията, писмата, обажданията, сигналите на наши сътрудници от цяла България и от различни части на света Двери предлага разнообразни новини, репортажи и материали, подобно на скъпоплатените медии. Но не само за екипа на сайта, а и за мнозина от читателите и почитателите Двери е не само медия, но и кауза. Кауза, която звучи просто на думи, но на дела се постига трудно: да се казва истината такава, каквато е, защото само истината ни прави свободни.

Затова Двери ще съществува, докато има потребност от подобно информационно пространство, докато има хора, които започват деня с новините и коментарите от сайта ни, а богословските текстове в него ги вълнуват толкова много, че променят живота им. В Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура благодарим на всички вас, които четете Двери, за подкрепата и сътрудничеството ви!

Честит празник!

 

Коментари   

-1 #8 о.Кирил 06-01-2014 06:51
Честита годишнина! Имайте същото дръзновение и занапред. Щом ви четем, означава, че сте нужни на църковната ни общност.
Цитиране
-1 #7 архимандрит Поликарп 30-11--0001 02:00
Честит и благословен рожден ден! Бъдете живи и здрави! Бог да Ви помага, за да бъдете и запазите човещината и достойнството на медията! На Многая и благая лета!
Цитиране
-1 #6 Димитър Ангелов Димитров 30-11--0001 02:00
Честита годишнина!
Преди 45 дни и аз" чествувах" 9 годишен"юбилей",откакто ..емигрирах..
Порталът онлайн много ми помага да се чувствам всеки ден У ДОМА!Благодаря ви
за безсребренния труд,отзивчивостта,редовното усъвършенствуване и подобряване на
формата на Двери,усърдието и вежливостта!Желая на всички ви здраве,радости,благодат и мир!
На многая лета!
Цитиране
-1 #5 Блог "Добротолюбие" 30-11--0001 02:00
Колеги и приятели от Двери,
Приемете най-топлите и искрени благопожелания от екипа на блог "Добротолюбие", за дълъг и ползотворен живот на Божията нива! Нека Бог, който насочва човека към душеспасителните мисли и действия, да помага все повече хора да отварят Двери-те на благовестието и зърното на Божието Слово, което с усърдие сеете, да попада на добра земя и да дава плод стократен!
Знайте, приятели, че работата ви, публикациите ви са нужната храна за душите на всички, използващи Интернет, и са от изключително значение за оцеляването ни в днешното време на всякаква криза. Успех и удовлетворения в дейността ви, на многая лета! Честит ви девети рожден ден!
Цитиране
-1 #4 Дарислав Пасков 30-11--0001 02:00
Честит Рожден Ден! На многая и благая лета!
Цитиране
-1 #3 НИКОЛАЙ 30-11--0001 02:00
Честито ! Дано ви има още 99 години....с голям интерес преди доста време отворих за първи път сайта ,през годините винаги ми е било интересно и полезно да ви чета.Назад във времето, когато учих в София бях свикнал да съм в центъра на събитията в БПЦ,живо се интересувах от делата в църквата .Когато се завърнах във Варна много ми липсваше това, че съм далеч от центъра на събитията в родната ни църква.Вие до голяма степен запълнихте тази празнина е мен.Още в първите дни ,когато започнах да ви чета, ви поздравих за начинанието,за това че много добре стоите в интернет пространството,до ден днешен не съм си променил мнението и на йота.Дерзайте...още много успехи желая !!! Честит рожден ден.Оставам ваш приятел.:))
Цитиране
-1 #2 Христо Темелски 30-11--0001 02:00
Благодаря, че има Двери! Сутрин ги отварям, вечер ги затварям! Дерзайте! С вас съм!
Цитиране
-1 #1 Тошко Поптолев 30-11--0001 02:00
Бог да ви благослови с чест и достойнство да вършете Вашето дело !
Цитиране

Добавете коментар


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/99r64 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Бог слиза при смирените, както водата се стича от хълмовете към долините.

Св. Тихон от Воронеж