Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (16 Votes)
Родителите на ученици в училището  Санта Роуз, САЩ, са подали съдебен иск срещу ръководството на училището за това, че са разрешили молитва на официалните училищни церемонии. Родителите се оплакват, че молитвата накърнява правата на техните деца.

Президентът на Центъра по религия и обществен живот в Оксфорд Арн Филдщад споделя опасенията си във връзка с това събитие. Според него в последните години се култивира една толерантност към всичко друго, освен към християнството. Г-н Филдщад отбелязва, че днес в много страни в името на толерантността се забранява на християните да изразяват вярата си, а същевременно наричат мюсюлманската молитва “културно наследство” и я приветстват и покровителстват. Арн Филщад подчертава, че в последните години към християнството се отнасят все по-нетърпимо.

“Като европеец аз често се замислям над това, защо в много страни се проявява толкова малко толерантност по отношение на исконните ценности. Толерантността винаги се е считала за една от основните черти на демокрацията, но днес все по-малко и по-рядко се отнасят толерантно към християнството и християните.”

Филдщад счита още, че е особено важно да се взема предвид историята, тъй като в много случаи християнската вяра заема в нея централно място, давайки за пример Европа. “Най-много ме безпокои растящата тенденция за липсата на толерантност по отношение израза на религиозните възгледи от определен човек. Мнозина в името на толерантността забраняват на християните да изразяват своята вяра, а в същото време ни натрапват мюсюлманската молитва, наричайки я "културно наследство". Във всяка демократична страна трябва да се спазват ценностите на свободата на словото, в това число и на молитвата, независимо от религията. Ето, това е знак за демокрация и истинска толерантност”, завършва Филдщад.

По Christian Telegraph


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33336 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата