Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Световният съвет на църквите ще окаже материална помощ на пострадалите от конфликта в Южна Осетия. Ласло Лехен, член на делегацията на ССЦ, която неотдавна посети пострадалия район, е заявил, че ССЦ е отделил средства за оказване помощ на пострадалите и въпреки че все още не може да назове точната сума, става въпрос за няколко милиона долара. Лехен каза също, че по линия на организацията вече е преведена една сума от 60 хил. долара. Според него основният проблем за хората от региона е жилищният. Практически почти всички жилища в селищата около столицата Цхинвали, както и много здания в самия Цхинвали, са напълно разрушени.

Според пастор Е. Айвери главната цел на посещението в Южна Осетия е бил диалог с представителите на местните църкви и общини. Една от задачите е била стремеж към това, ние християните да не се окажем заложници на политически и териториални спорове.

Делегацията на ССЦ е успяла да се срещне също така с зам.-министъра на външните работи на Русия Григорий Карасин, докато делегация на Европейския съвет на църквите е разговаряла с католикос–патриарха на Грузия Илия ІІ.

WCC


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3ahu4 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]