Мобилно меню

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (3 Votes)
1_73.jpgМинистър-председателят на Ирак Нури ал Малики се срещна с папа Бенедикт ХVІ по време на своята няколкодневна визита в Италия. Службата по печата на Ватикана не съобщава подробности за 20-минутната среща на папата с ал Малики, която е имала частен характер. Преди срещата си с папата иракският министър-председател е имал среща с държавния секретар на Ватикана кардинал Тарчизио Бертоне и с главата на папския дипломатически отдел архиепископ Доменик Мамберт.


Предполага се, че една от темите за разговор е била съдбата на 72 годишния бивш външен министър и вицепремиер на Ирак – Тарик Азис. Т. Азис, който по подобие на Садам Хюсейн е заплашен от смъртно наказание, е член на Халдейската църква, която признава главенството на Ватикана и това предизвиква загрижеността на Католическата църква за съдбата му.

В края на визитата си иракския премиер-министър е подновил поканата си към папа Бенедикт ХVІ да посети Ирак. Преди срещата им папа Бенедикт ХVІ отправи апел към световната общественост да подпомага активно Ирак.

Reuters


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33kqc 

Разпространяване на статията: