Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
vselenski.jpgПредставителят на Държавния департамент на САЩ Том Кейси коментира скорошния конфликт между Вселенския патриарх Вартоломей и турското правителство по повод манастирските имущества на о. Проти в Мраморно море. Според висшия американски служител САЩ са в постоянен диалог с Турция относно проблемите на Вселенската патриаршия и са загрижени относно правото на всички турски граждани да изразяват свободно своята вяра и убеждения.
Турският вицепремиер Мехмед Али Сахин коментира в интервю за в. Milliyet, че "патриархът е преминал всички граници и отговорните органи ще вземат необходимите мерки", имайки предвид протестите на Вселенската патриаршия срещу опитите на Главната дирекция по фондациите да поеме под свое ръководство имотите на православните манастири на Принцовите острови.
Milliyet публикува и реакцията на Вартоломей, който бил "дълбоко натъжен" от думите на Мехмед Али Сахин, тъй като патриархът "полага всяко усилие и молитва Турция да стане член на Европейския съюз и всички нейни граждани да живеят според принципите на справедливостта и благоденствието".
(news.in.gr)

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33p4c 

Разпространяване на статията: