Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (9 Votes)
От 29 март до 4 април се проведе тазгодишното велокопостно уединение и усамотение на духовниците от Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия.

То се проведе в епархийския просветен център "Мамврийски дъб" край град Сиракуза, щата Ню Йорк. Във вглъбена молитва, братско общуване, търпеливо изслушване, пост, изповед, св. причастие и целодневна просветна заетост с радост се презаредихме духовно за още по-успешно изпълнение на духовното ни служение.
В срещата участваха 24 енорийски свещеници, двама йеромонаси от епархийските ни манастири, двама дякони с митрополита и новият протосингел архимандрит Киприян Казанджиев.

Българската източноправославна епархия в Америка, Канада и Австралия съществува, за да проповядва Евангелието на нашия Господ Иисус Христос на всички българи и другородци с добра воля, да ги учи с думи и на дело, като ги въодушевява да водят православен християнски живот във всяко благочестие, вяра, чистота, обожестяване и служение на другите.

На това благословено събиране ние, свещенослужителите на епархията, приехме единодушно  решение да постигаме моралните си цели, като се стараем първо да променим сърцето си и в унисон с наставленията на светите отци на Църквата да говорим за отблъскващите неща с приятни думи и тези думи да не са сухи, нито сурови, но да излизат от чистото ни сърце и обновения ни дух.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3auyh 

Разпространяване на статията: