Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

DSCN0296На 4 октомври Българската църковна делегация, оглавена от Видинския митрополит Дометиан, пристигна в Белград, Сърбия, за да представлява Българската православна църква на тържествата за 1700-годишнината от издаването на Медиоланския едикт (313-2013 г.).

Делегацията беше посрещната от членове на Св. Синод на Сръбската православна църква, а по време на пристигането и настаняването на делегациите Видинският митрополит Дометиан сърдечно поздрави Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей, Негово Блаженство Атинския архиепископ Йероним, Албанския архиепископ Анастасий, други глави и представители на поместни православни църкви, както и представители на други християнски църкви.

Видинският митрополит Дометиан, Величкият епископ Сионий и архимандрит Поликарп са представителите на БПЦ на тържествата в Сърбия.

На снимките: горе – митрополит Дометиан разговаря с Константинополския патриарх Вартоломей; долу – нашият митрополит поздравява Албанския архиепископ Анастасий при пристигането си в Белград:

DSCN0303

Митрополит Дометиан и епископ Сионий с архиереи на Сръбската църква и други участници в тържествата:

DSCN0289


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xyryu 

Разпространяване на статията: