Мобилно меню

3.7142857142857 1 1 1 1 1 Rating 3.71 (14 Votes)
1_44.gifВатиканът обяви, че ще даде пленарна, тоест пълна индулгенция за участниците в Световния ден на младежта, който ще се проведе следващата седмица в Мадрид, съобщава CWN, цитиран от Седмица.ру. По предложение на кардинал Антонио Марии Роуко Варела, архиепископ на Мадрид, папа Бенедикт XVI е разрешил пленарна индулгениция за тези, които "искрено ще участват в някои свещенодействия или благочестиви упражнения, които ще се проведат в Мадрид по време на 26-я Световен ден на младежта при обичайните условия". "Обичайните условия" за пленарна индулгения в Католическата църква са тайнството изповед, пълното разкаяние за греховете, участвие в Евхаристията и молитва с Римския папа.

Частична индулгенция също ще бъде достъпна за вярващите, които по време на фестивала "със съкрушен дух отправят своите молитви към Господ Свети Дух за това, младите хора да бъдат привлечени към делата на благотворителността и да придобият сила, за да приложат Евангелието в своя живот".

Индулгенцията бе обявена в декрет на апостолската пенетенциария от 11 август. Ватиканът помоли всички католически свещеници в района на Мадрид да се организират така, че да могат да приемат изповедите на участниците във форума. Папа Бенедикт XVI също е отделил специално време в програмата си, за да приеме изповедта на някои участници и да им даде Причастие.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kdkc 

Разпространяване на статията: