Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)
Православният богословски институт на Лудвиг-Максимилиановия университет в Мюнхен, Германия, организира седмица на богословската наука по повод традиционния летен празник на университета и с участието на гост-професори по програмата за международна мобилност „Еразъм”. Тази година по покана на мюнхенския институт лекции ще изнесат доц. д-р Милтиадис Ванчос, преподавател по Християнска етика в Солунския Аристотелев университет, доц. д-р Емил Иванов, преподавател по Църковна археология в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и д-р Александра Паланца, асистент по Библейско богословие в Богословския факултет на Атинския Каподистриев университет.

Очаква се през седмицата в Мюнхен да пристигне от Бон митрополитът за Германия на Цариградската патриаршия Августин, който ще вземе молитвено участие в празниците и ще отслужи богослужения в гръцката православна църква в Мюнхен. Поканени са също видни общественици, за да подкрепят Гърция и гръцкия народ в тежкото икономическо положение, пред което е изправена страната.

В четвъртък д-р М. Ванчос, който е възпитаник на Православния богословски институт в Мюнхен, ще изнесе две лекции на тема съответно: „Въпроси от християнската етика в началото на човешкия живот” и „Евтаназията от православно гледище”.

В сряда и четвъртък д-р Е. Иванов ще изнесе лекции на тема: „Интериорна украса и богослужебни съсъди в раннохристиянските църкви – археологически свидетелства” и „Всекидневният живот на християните в края на III и началото на IV век, в светлината на археологически проучвания през последното десетилетие”.

Асистент д-р А. Паланца ще изнесе също две лекции на тема: „Богословието в библейските книги Макавейски” и „Проповедите на св. Йоан Предтеча и Иисус Христос за Царството Божие в синоптичните евангелия”.

Информация и снимки на: http://www.orththeol.uni-muenchen.de/index.html
Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3axfr 

Разпространяване на статията: