Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
2_2.jpgТуземците, живеещи на тихоокенските острови от архипелага Вануату, са поднесли своите официални извинения на близките на изяден от тяхното племе мисионер преди 170 години. Преподобният Джон Уилямс обикалял с мисионерска цел островите в Тихия океан. Джон Уилямс заедно със своя приятел Джон Харисън пристигнали на остров Ероманго, влизащ в състава на архипелага Вануату, но жителите не пожелали да слушат християнската проповед и убили Джон Уилямс, а след това съгласно обичая си го изяли.

Близо два века след случилото се, правнукът на Джон Уилямс, Чарлз Уилямс пристигнал на острова заедно с още 17 свои родственици за да отбележат годишнината от смъртта на Джон и да получат също официално извинение за убийството му.

По време на траурната церемония, местните жители се кланяли на гостите си и им целували ръцете – символ на очистване от стореното злодеяние. Представители на местното племе поискали от потомците на убития мисионер да свалят от тях наложеното им проклятие. В какво точно се изразява проклятието обаче, никой не уточнил.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3aky4 

Разпространяване на статията: