Мобилно меню

4.4285714285714 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
1_20.jpgВече седмица откакто тоалетните на културния и исторически паметник са затворени. Причината е неплатени сметки за вода на стойност от 700 лева. Подобно е положението и с електричеството - не било плащано от 4 месеца. При него натрупаната сума е близо 1000 лева.

Въпреки затворения санитарен възел, през историческия резерват ежедневно преминават десетки туристи, голяма част от които - чужденци.

Причината за проблема е неизяснената собственост на обекта, който не е нито на Историческия музей, нито на Община Иваново. Документацията, която би трябвало да определи чия отговорност е стопанисването на санитарния възел, липсва. Поради тази причина нито Иваново, нито музеят могат да се грижат за обекта.

Положението със сметосъбирането в района не е по-добро. След последното почистване от група еколози преди няколко седмици, не е изхвърлено нито едно кошче. От Община Иваново изразиха готовност да се заемат с поддържането на терена в момента, в който Областната управа потвърди правото им на стопанисване.

А докато се чака решаването на административните неуредици, туристи от цял свят ежедневно посещават скалните църкви - един от символите на България.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33rqx 

Разпространяване на статията: