Мобилно меню

4.1666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.17 (6 Votes)
Германският предприемач Клеменс Волф, представител на  дружество за устойчиво строителство и живот (Дортмунд) – arge NBW, търси сътрудничеството на Българската православна църква  в осъществяването на проект за саниране на жилищни сгради на социално слаби българи в Пловдив.

Проектът предвижда не само ремонт на жилищата, но и социална  работа с хората в неравностойно положение, каквито са възрастните, болните, хората с увреждания.
Съпътстващите дейности са участие на социално слабите хора в ремонтните работи,  изграждане на жилища за хора с увреждания, които да са с подходяща за тях архитектурна среда; обгрижване на хората в неравностойно положение във вече санираните жилища, изграждане на  общи пространства, където хората да се събират заедно и преодоляват самотата си, оборудване на медицински център.

Г-н Клеменс Волф изрично отбелязва, че  проектът може да се реализира успешно само  със съдействие от българска страна и с усилията на религиозните общности у нас.

За социалната част от проекта дружеството има подкрепата на Католическата църква в България и различни дарителски християнски организации. Идеята на Клеменс Волф е Българската православна църква също да се включи в социално-духовното обгрижване на хората, чиито домове ще бъдат санирани. Като начало г-н Волф вижда възможност за сътрудничество с Богословския факултет на Софийския университет във включването в проекта на студентите от магистърската програма за социални дейности.

Предстоят преговори между ръководството на Богословския факултет и г-н Волф за уговаряне на конкретните параметри на съвместната работа.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33r9h 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]