Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Шестият международен младежки фестивал за съвременна музика с християнска насоченост ще се състои от 29 август до 3 септември в с. Белозем, Пловдивско.

Темата на тазгодишния фестивал е “Quo vadis!” - с тези думи Христос в романа на Хенрик Сиенкиевич се обръща към св. Петър, който бяга от преследването в Рим, изоставяйки Църквата. След тази среща св. Петър се завръща при християните в Рим и там остава до своята мъченическа смърт, окуражавайки младата християнска Църква. “Накъде отиваш” е покана към младите хора да се замислят върху своя път в живота, съобщиха организаторите от Софийско-Пловдивската католическа епархия.

Гости на фестивала тази година ще бъдат: от Полша – група “Toniemy”, трима изпълнители от Италия - Роберто Биниоли, Симона Магги и Пино Биаджиоли, от България: група от Раковски, група “ЗВЕР” и Светлана Близнакова от София, популярният изпълнител ГРАФА – Влади Ампов и българската рок-група “БТР”. Мъжкият православен хор “Св. Роман Сладкопевец” с диригент Симеон Генов ще представи образци в духа на византийска църковно-певческа традиция, като ще изпълни нови и напълно непознати досега песнопения.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/334qc 

Разпространяване на статията: