Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Църковен вестникПо  решение на делегатите на Шестия църковно-народен събор документите, приети на втората сесия, ще бъдат отпечатани в „Църковен вестник”. Повечето от тях преди това няма да бъдат достъпни за другите медии. Изключение се прави само за становището на делегатите за предмета религия (тук), на Св. Синод относно Проекта за семеен кодекс (тук) и за становището относно законопроекта за културните ценности.

Всички останали документи от събора ще бъдат публикувани първо в църковното издание. Едва след това те влизат в сила. Този брой на вестника ще бъде отпечатан на луксозна хартия и ще се отличава от обичайния вид на изданието.

Вероятно „съборният” „Църковен вестник” ще излезе другата седмица. Изданието се продава в почти всички столични храмове.

Втората сесия на събора внесе допълнение в устава на БПЦ, според което решенията от заседанията на Св. Синод също ще бъдат публикувани в "Църковен вестник", за да са достояние на свещениците по епархиите и на широката църковна общественост.

В момента тече абонаметната кампания за официалното издание на Св. Синод. Цената за цяла година е 25 лв.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3k6ch 

Разпространяване на статията: