Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)

ЛогоОт 4 до 6 юли в Русе ще се проведе практически семинар за учителите по религия на тема „Йовков и християнските добродетели“. Той се организира по инициатива и с благословението на Русенския митрополит Наум и е част от образователните дейности на Русенска епархия.

По време на семинара ще бъде демонстриран модел за провеждане на интерактивни уроци по литература, базирани върху творчеството на Йордан Йовков и Библията. В програмата на форума са включени разказите „Серафим“, „По жицата“, „Песента на колелетата“, „Албена“, както и въпроси, свързани с нравствените послания на Свещеното Писание, които са част от учебната програма по Български език и литература в прогимназиалния и гимназиалния етап на образование.

Семинарът има практическа насоченост и ще бъде проведен в интерактивен формат с активно участие на всички присъстващи.

Участниците ще получат квалификационни кредити след завършване на семинара.

Лектори на събитието ще бъдат: доц. д-р Костадин Нушев и гл. ас. д-р Полина Спирова от Богословския факултет на СУ, както и старши експерт Ваня Станчева от РУО София-град. Практическите занятия ще се водят от Огнян Узунов, който организира и провежда просветните дейности в Русенска епархия.

Разходите за храна и настаняване на участниците се поемат от Русенска митрополия.

Учителите по Религия, желаещи да се запишат за участие, могат да направят това на e-mail: ogiuzunov@gmail.com в срок до 25 май 2021 г. включително.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6cxdx 

Разпространяване на статията: