Мобилно меню

4.7948717948718 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (39 Votes)

alnevskiНа 19 юни в рамките на благотворителния бал на строителите и архитектите ще се проведе и концерт в помощ на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. В него ще вземат участие известни родни изпълнители. По време на проявата ще се проведе томбола, търг с предмети на изкуството и ще се раздадат десет приза на компании за строителство, инвестиции и архитектура.

Благотворителното събитие е част от мащабна дарителска кампания за набиране на средства за ремонта на най-големия православен храм у нас. Дарения могат да се правят и чрез DMS номер 17 777 с текст NEVSKI (цена 1 лв.)  

Събитието, което ще се проведе в хотел „Маринела“, е обявено, че е под патронажа на Св. Синод на БПЦ. Но на днешното заседание на Св. Синод митрополитите са се разграничили от тази информация.

В началото на март т. г. стартира благотворителната кампания „За величието на храма“ за набиране на средства за ремонт и реставрация на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в столицата. Тя се организира от Св. Синод на Българската православна църква и Българската национална телевизия. Повече за инициативата – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/6wd8a 

Разпространяване на статията: