Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)

2019 06 04 0934На 3 юни с празничен водосвет беше поставено началото на лагерното лято в Кремиковския манастир „Св. Георги“. Богослужението оглави Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, а в съслужение с него бяха иконом Серафим Янев, изпълняващ длъжността игумен на Кремиковския манастир, иконом Василий Топузлиев и свещ. Георги Младенов.

Православните лагери в Кремиковския манастир се провеждат с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Първата лагерна смяна тази година започва с най-малките – деца от 5 до 7 години. След тях в лагерния живот ще се включат и учениците. Тази година темата на православните лагери е „Притчите Христови“.

2019 06 04 0933На празничното начало на новия лагерен период присъстваха 48 деца от София, Банкя и с. Горна Малина, които са включени в първата група на манастирската инициатива.

След водосвета епископ Поликарп поздрави всички присъстващи и изрази радостта си от това събитие, което за шеста поредна година се организира в пределите на св. обител. Той благодари на ръководството на манастира и всички доброволци - учители и възпитатели, които създават условия децата да израстват във вярата, в православните ценности и в живот, близък до Христос.

Децата от първата лагерна смяна получиха подаръци от ръководството на епархията и пожелания за весели игри и много нови знания.

През последните години Кремиковският манастир се утвърди като подходящо място за православни лагери, където деца и ученици от Софийска епархия и от страната живеят заедно, участват в православното богослужение, запознават се с вероучението и живота в общност.

2019 06 04 0935Успешното провеждане на лагерите се дължи на подкрепата на ръководството на Кремиковския манастир и Софийска митрополия, както и на всеотдайния и самоотвержен труд на учителките.

През последните години има лагерна смяна и за деца с увреждания и техните родители. Ръководителите на лагера са категорични, че престоят в манастира и заниманията там се отразяват много добре на децата и придружителите им.

Православните лагери в Кремиковския манастир тази година ще продължат до 1 септември.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u49w8 

Разпространяване на статията: