Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (32 Votes)

 MG 7246

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит направи обръщение по повод Международния ден на детето. В него патриархът поздравява децата и ги съветва да вървят по пътя на вярата.

Публикуваме пълния текст:

Скъпи деца, Христос воскресе!

В този празничен за вас ден, когато се отбелязва Международния ден на детето, отправяме своя патриаршески и архипастирски благослов, като се молим още по-усърдно на Всеподателя Бог за всички вас.

В дни като днешния трябва да насочваме поглед и внимание към онази истина, казана ни от Спасителя, че трябва да бъдем като деца, за да влезем в Царството Небесно. Придобивайте мъдрост и разум и не забравяйте вярата си в Бога. Не стъпвайте в пътеките на нечестивите и не ходете по пътя на лошите (Притч. 4:14). Отхвърлете от себе си лъжата, отдалечете лукавството от ума си. Очите ви да гледат в правилната посока, към небесния Йерусалим. Не се отклонявайте нито наляво, нито надясно, а вървете по царския път, по пътя на вярата и богоносните отци. Слушайте вашите родители и наставници, изпълнявайте съвестно наредбите и заръките, които те ви дават.

Скъпи родители, учете децата си на вярата в Бога, давайте им да вкусват от храната, която не само ще направи телата им здрави, но и ще им дарува вечен живот. Тази храна е вярата, надеждата и любовта. Оставете децата да се молят на Бога и не им пречете, бъдете им опора и подкрепа. На вас е дадено много и много ще се иска.

Честит празник, мили деца!

Божията благодатна помощ да бъде винаги с вас!

С отеческа обич в Христос и благословение,

† НЕОФИТ, ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u49pc 

Разпространяване на статията: