Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (29 Votes)

DSC 0046На 9 април по инициатива на свещ. Кирил Синев и с благословението на Русенския митр. Наум 20 второкласници от СУ „Васил Левски“ в Русе получиха Библия за деца. Изпълнявайки Христовата повеля „Идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина, и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал“ (Мат. 28:19-20), духовникът раздаде на учениците книгите, към които те проявиха голям интерес. С нетърпение започнаха да прелистват страниците на Св. Писание, разказано в достъпна за децата форма. Някои ученици поискаха екземпляри и за свои приятели.

DSC 0046Учителката Росица Хальова раздаде на ученолюбивите деца, изучаващи предмета Религия, донесения от духовника последен брой на епархийския вестник Вяра и живот, посветен на Благовещение. Последната страница на изданието е изпълнена с рисунки на ученици за празника.

По време на срещата в училището децата имаха възможност да зададат своите въпроси към духовника, който с интерес ги изслуша и им отговори по достъпен начин. Децата са заинтригувани от предмета Религия и участват много активно в заниманията. Те усвояват с интерес учебната материя, която в голяма степен разширява тяхната обща култура и е предпоставка за справяне със съвременните предизвикателствата, пред които се изправя нашето общество.

DSC 0046


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udrp3 

Разпространяване на статията: