Мобилно меню

3.8571428571429 1 1 1 1 1 Rating 3.86 (28 Votes)
архимандрит ИгнатийНа 6 април в Сливен ще се състои хиротонията на наречения за епископ архимандрит Игнатий. Богослужението ще се проведе в храма "Св. Димитър" и на него ще присъстват почти всички синодални архиереи. Слово към новия епископ ще произнесе неговият духовен старец и председателстващ Св. Синод Сливенски митрополит Йоаникий.

Проватски епископ Игнатий (Карагьозов) е роден на 11 юли 1972 г. в гр. Сливен. Завършил е Техникум по строителство и архитектура в Сливен през 1991 г. През 1998 г. завършва Богословския факултет на Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий”. Постриган е за монах на 22 септември 1998 г. в девическия манастир "Св. Богородица" в с. Кабиле край гр. Ямбол от митрополит Геласий, тогава главен секретар на Св. Синод. Но се води брат на Поморийския манастир "Св. Георги". Духовен старец му е  Сливенският митрополит Йоаникий.

Ръкоположен е за йеродякон на 21 ноември 1998 г. в храм "Св. Димитър" в  Сливен от митрополит Йоаникий и от 1 декември е назначен за епархийски дякон. На 20 декември с. г. е ръкоположен за йеромонах от митрополит Йоаникий. От 1 март 1999 г. е назначен за протосингел на Сливенска митрополия. Отличен е с офикията "архимандрит" на 8 септември 2001 г. в манастира "Рождество Богородично" край с. Кабиле от Сливенския митрополит Йоаникий.

На 1 февруари 2004 г. е освободен от длъжността протосингел на Сливенската митрополия и по предложение на своя митрополит и решение на Св. Синод е назначен за представител на Българската православна църква при Московския и на цяла Русия патриарх Алексий ІІ и за настоятел на Българското църковно подворие в Москва.

Епископ Игнатий има и брат близнак - Тодор Карагьозов, който стана известен с участието си в телевизионно шоу "Биг брадър".

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/338ux 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.