Мобилно меню

4.7894736842105 1 1 1 1 1 Rating 4.79 (19 Votes)
епископ Антоний
Утре в пловдивския храм „Св. Марина” архимандрит Антоний, протосингел на Пловдивска митрополия, ще бъде хиротонисан за Константийски епископ. 

В св. Литургия, по време на която ще стане хиротонията, ще участват митрополитите Сливенски Йоаникий, Врачански Калиник, Видински Дометиан, Варненски и Великопреславски Кирил, Великотърноски Григорий, Русенски Неофит, Плевенски Игнатий, Старозагорски Галактион, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай.

Слово-поздравление към новия епископ ще произнесе Пловдивският митрополит Николай, чийто викарий ще бъде епископ Антоний.

О. Антоний е роден на 17 януари (Антоновден) 1978 г. в Стара Загора.

Завършва Пловдивската духовна семинария „Св. Кирил и Методий” и Богословския факултет на Софийския университет.  Постриган е за монах в Клисурския манастир преди 6 г. За йеродякон и йеромонах е ръкоположен от Видинския митрополит Дометиан. По решение на Св. Синод е назначен за ефимерий и преподавател в Пловдивската духовна семинария. На 21 ноември 2006 г.  е въведен в архимандритско достойнство от Русенския митрополит Неофит. По искане на митр. Николай от 1 май 2007 г.  Св. синод го назначава за протосингел на Пловдивската митрополия.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33894 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.