Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
podaruk.jpgНа 16 юли Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил навърши 55 г. След св. Литургия в митрополитския храм “Св. Троица” епархийският архиерей прие в сградата на митрополията кмета на гр. Ловеч г-н Минчо Казанджиев. Той връчи на владиката поздравителен адрес от президента на България г-н Георги Първанов, в което се казва: “Вярвам, че и в бъдеще ще отстоявате ценностите и традициите на Православието сред клира и миряните в Ловчанска епархия. Пожелавам Ви много здраве, сили и дълъг живот като един от архиереите на Българската православна църква. На многая лета!”

Г-н Казанджиев поднесе поздравителен адрес на митрополит Гавриил и от името на община Ловеч. В него се казва: “Като богослов, духовник и човек Вие се превърнахте в истински духовен баща за миряните от Ловешка епархия. Научихте ни още повече да ценим християнските добродетели и да се доверяваме на Българската православна църква. Пожелаваме Ви много здраве, мъдрост и дълъг живот. На многая лета!”

От името на общината кметът подари на митрополит Гавриил картина на ловешки художник.

Същия ден екип на “Двери на Православието” се срещна с Негово Високопреосвещенство и разговаря за проблемите и перспективите пред Българската православна църква, както и за ролята на интернет в проповедническата мисия на Църквата.

Интервю с митрополит Гавриил очаквайте в сряда в “Двери на Православието”.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/336ra 

Разпространяване на статията: