Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
    На 4 юни хорът на Богословския факултет под диригенството на доц. Димитър Димитров посети Клисурската св. обител "Св. равноапостоли Кирил и Методий".  

    Вечерта хорът пя на вечернята, на която присъстваше Видинският митрополит Дометиан. След богослужението хористи пяха и в параклиса, посветен на св. Никола Чудотворец.

   На следващия ден, Неделя на Слепия, хорът участва на утренята и на св. Литургия, която бе отслужена от Видинския митрополит Дометиан.

    След края на службата митрополитът покани на чаша чай хористите и се запозна с тяхната дейност, трудности и успехи. Поканата на дядо Дометиан към хора за други подобни поклонически пътувания в неговата епархия бе посрещната с радост от всички. Диригентът и хористите благодариха сърдечно и на игумена на св. обител йеромонах Антим за топлото гостоприемство.

   В ранния следобед хорът посети храм "Св. великомъченик Георги" в гр. Вършец, където бе радушно посрещнат от о. Христо и църковното настоятелство. Поклоническото пътуване завърши с посещение на Лопушанския манастир, където бе посрещнат от епископ Нестор и от братството на св. обител. Хористите разгледаха и пяха в храма, посветен на успението на св. Богородица.  
                             

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33cqh 

Разпространяване на статията: