Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

На 4 юни хорът на Богословския факултет под диригенството на доц. Димитър Димитров посети Клисурската св. обител „Св. равноапостоли Кирил и Методий“.

Вечерта хорът пя на вечерната, на която присъстваше Видинският митр. Дометиан. След богослужението хористи пяха и в параклиса, посветен на св. Николай Чудотворец.

На следващия ден, Неделя на слепия, хорът участва на утринната и на св. Литургия, която беше отслужена от митр. Дометиан.

След края на службата митрополитът покани на чаша чай хористите и се запозна с тяхната дейност, трудности и успехи. Поканата на владика Дометиан към хора за други подобни поклонически пътувания в неговата епархия беше посрещната с радост от всички. Диригентът и хористите благодариха сърдечно и на игумена на св. обител йером. Антим за топлото гостоприемство.

В ранния следобед хорът посети храм „Св. великомъченик Георги“ в гр. Вършец, където беше радушно посрещнат от о. Христо и църковното настоятелство. Поклоническото пътуване завърши с посещение на Лопушанския манастир, където беше посрещнат от еп. Нестор и от братството на св. обител. Хористите разгледаха и пяха в храма, посветен на успението на св. Богородица.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33cqh 

Разпространяване на статията: