Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)

2017 02 12 1416Помним праведните хора и ги споменаваме в молитвите и в разговорите си. Защото има от тях какво да научим и в какво да се поучим. Техните думи и особено техните дела ни стават пример и посока в нашия живот и път. Защото те са оделотворената истина.

Днес събратя и духовни чеда в църквата „Свети Георги” в софийския квартал Дървеница си спомниха с признателност и духовен дълг за своя добър пастир, отишъл си от този свят преди пет години в днешния ден, точно в днешния ден – 12 февруари 2012 г. И тогава беше Неделя на блудния син, и тогава в храма се служеше света литургия от отец Димитър Вукадинов и неговите събратя. И към края на литургията на словото, на великия вход, на влизане в светия олтар – точно в този възвишен момент! – Бог призова Своя верен служител. Тогава си отиде той от нас, но премина при Бога, откъдето продължава да изпълнява пастирските си задължения в чисто духовно измерение: със застъпничество пред престола на Всевишния за всички нас, които търсим път и посока в земния си живот.

След панихидата, отслужена от доцент свещ. д-р Стоян Чиликов, духовните дъщери и синове на отец Димитър се събраха да споделят спомени за своя любвеобилен баща, който като бащата от днешната притча всички приемаше с широки обятия и с любов ги приласкаваше да остават в Бащиния дом, дома на нашия небесен Отец. Един мъж от чедата на отеца сподели негово изречение: „Никой не идва на този свят безцелно и никой не си отива от този свят безследно!”

Бог да помилва Своя раб Димитър йерей и да го има за наш застъпник пред божественото Си добросърдечие!

Нека бъде вечна паметта на отец Димитър Вукадинов!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wy9rr 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.