Мобилно меню

4.6521739130435 1 1 1 1 1 Rating 4.65 (23 Votes)

001 1Енорията при варненските храмове „Св. Николай” и „Св. архангел Михаил” започва втори сезон на своя проект „Съпричастност. Въпроси и отговори”. Успешните резултати от първата част на проекта през изминалата година дава увереност на организаторите на продължат инициативата.

Целта на проекта е да съдейства за духовната и психологическата подкрепа на съвременните хората, за да могат по-лесно да осъзнаят своите проблеми, да намерят среда, в която да споделят и получат внимание и подкрепа. Да се обособи църковната общност като място, в което човек може да намери отговори на въпроси, свързани с личността му и връзката й със заобикалящия я свят. Да се покаже, че Църквата успява да реагира адекватно и навреме на болезнените проблеми на днешния градски човек, зависим от технологиите.

Досега проектът имаше лекционен формат, при който се обсъждаха важни теми с православни психолози и свещеник. През новия сезон форматът е променен и ще бъде под формата на тренинг-срещи. Това е следваща стъпка в грижата за човека до нас и за превръщането на знанието в умение. Слушането вече не е достатъчно, затова сега в програмата са включени упражнения и ролеви игри. Досегашните срещи показаха, че голяма част от личностните проблеми на хората и проблемите във взаимоотношенията им с другите се дължат на грешки в общуването, затова главна тема през новия сезон на проекта ще бъде „Личност и общуване”. Как общуваме със себе си и как с другите, как протича процесът на комуникация, умеем ли да откриваме грешните послания, които даваме на себе си и другите, и как да ги променяме? Как да разпознаем агресивното общуване и да се справим с него без ние да ставаме агресивни?

Ще продължи и диалогът в отделния модул на сайта Архангел.бг, където свещеникът и психолозите ще отговарят на конкретни въпроси.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wy3y9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]