Мобилно меню

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)

1.1За  Възкресение Христово стартира нов детски православен сайт – Камбанка. Той е създаден с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Създатели на сайта са млади хора от енорията при варненския  храм ”Св. Атанасий” под ръководството на иконом Дончо Александров. Същият екип списва вече няколко години едноименното детско списание.

Изминалото време показва, че интересът към подобно издание е голям и от деца, и от родители. Тъй като списанието има ограничен тираж и не може да достигне до повече читатели, се роди идеята за създаване на детски православен сайт - Камбанка.

Един сайт има по-лесен достъп и възможности, които списанието не може да предложи. Това са аудио и видео файловете. На сайта освен детската тематика, разпределена в различни рубрики, познати от списанието, ще има детски филмчета, посветени на Библията, жития на светиите, както и кратки текстове с нравствена насоченост. В повечето случаи те са преведени от екипа на сайта и са озвучени на български от преподавателите и децата от школата по актьорско майсторство при храма. "Камбанка" има за цел да събужда децата за вярата,  доброто, истинското и красивото. Тя ще ги провокира да мислят, творят, готвят, пеят и се занимават с полезни неща.

Има рубрика и за родителите, в която ще се поместват материали, свързани с възпитанието на децата в духа на православието.

Адресът на сайта е: http://www.kambankabg.com/


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wxx4y 

Разпространяване на статията: