Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

12525096 1590315354592372 946540407836052468 oНа 10 април, неделя, от 11.00 ч. в Енорийския център на храм "Покров Богородичен" ще бъде прожектиран филмът „Калина алена“ на големия руски писател, режисьор, сценарист и актьор Василий Шукшин.

По неповторимо увлекателен и вълнуващ начин филмът разказва историята на крадеца-рецидивист Егор Прокудин, който решава след поредното изтърпяно наказание да замине на село при непознатата Люба, с която си е писал в затвора. Срещата със синеоката Люба, нейните родители и хората от селото разбива всички планове на Егор и променя завинаги неговия живот. Само че бившите "приятелчета" не са забравили за Прокудин... „Калина алена” е филм за срещата, за преобразяващата сила на любовта, за обновата на личността и тайната на дълбокото покаяние. Филмът, излязъл по екраните през 1974 г., също така е поредното доказателство, че силно и вълнуващо кино може да се снима при всякакви политически режими и идеологически ограничения. Големият немски режисьор Р. Фасбиндер определя филма „Калина алена” като един от десетте най-хубави филми, снимани някога.

Събитието е част от инициативата на групата „Православна младеж“ за прожекция на филми, които провокират размисъл върху важните неща в нашата православна вяра. След края на филма ще се проведе дискусия с водещи Невелина Попова и Димитър Спасов.

Входът е свободен, заповядайте!

Адресът на Енорийския център е: София, ул. "Г. Д. Зографина" № 2, храм "Покров Богородичен" (зад хотел "Родина").


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wa6wx 

Разпространяване на статията: