Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)

2111-600x400"Погребах Ти образа светъл и Твойта заповед стъпках" - така започна своята проповед Маркианополският еп. Константин, след като тази вечер прочете втората статия от канона на св. Андрей Критски в старинния столичен храм "Св. София". Епископът припомни, че Бог е дал на човека своя образ, а подобието Си му е предал чрез Своя пример, както и че колкото и да сме грешни, не бива да забравяме, че на всеки човек е даден пътят на покаянието и непрестанната молитва, за да е близо до Бога. 

Множество християни и тази вечер се събраха, за да участват във всеобщата молитва с четене на втората част от канона на св. Андрей Критски. С благословението на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит богослужението оглави Маркианополският еп. Константин, а заедно с него служиха ставроф. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийска света митрополия и председател на храма, дякон Васил Танев, както и други столични свещеници. Н. Св. патриарх Неофит остана в молитва в олтара. Песнопенията на хора на софийските свещеници и тази вечер огласяваха храма.

Третата статия от канона на св. Андрей Критски в София ще бъде прочетена в храм "Св. Кирил и Методий" на Женския пазар в сряда от 18.00 ч. 

 

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wak3p 

Разпространяване на статията: