Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)

На жълтомедийния хоризонт се пръкна ново сайтче, лакомо за внимание и придобиване на популярност. Веднага започна да си търси публика и реши да се пробва, като пусне скандал с някой от «по-висшите» в Църквата. Схемата е известна: омаскарява се някой духовник колкото може по-долнопробно и работата е свършена. Почва се броенето на посещенията и доволното потриване на дребнодушните ръчички. А че написаното смесва името на един човек със снимка и действие на съвсем друг човек – голяма работа… Манипулацията да тече, хората са прости и няма да се усетят.

За какво конкретно става дума ли? За опит да се опетни името на Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, и да се обвини... във връзки с мафията (!?) чрез смесването на неговото име с компроматна снимка на съвсем друг човек - скандално известния архимандрит Харалампи. Т. нар. «редактори» разчитат, че публиката няма как да познава всички духовници в БПЦ. Това явно е достатъчно, за да може две личности манипулативно да се смесят в една и издънките на известния с връзките си с ъндърграунда Харалампи да бъдат приписани на епископ Григорий. Вижте сами:

„Попаднахме на уникален фотос от близките години на миналото, на който ясно се виждат как небезизвестният епископ Григорий – храненик на Неврокопския митрополит Натанаил, човекът, който дълги години управляваше манастира „Свети Георги“ в град Хаджидимово и днешен викарий на софийския митрополит – пие уиски в елитен столичен клуб със скандално известните бизнесмени Венци Прокопов от Гоце Делчев и Ангел (Геле) Христов от Дупница, известен с прякора „Брат Галев“ от тандема „Братя Галеви“."

На журналистически жаргон казано – епископ Григорий беше „отстрелян”, вероятно по нечия поръчка. Мислете защо!

А че цялата манипулация е съзнателна, няма съмнение, защото въпреки обещаната поправка на грешката в статията, нито чуждите грехове са махнати от името на епископ Григорий, нито статията е свалена от сайта. Така хем поръчителят е доволен, хем се генерира трафик. И „скандал".

Единственото, което остава да знаем, е: бдете, хора, манипулират ни!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9h8xr 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Когато човек се моли, той се държи към Бога като към приятел – разговаря, доверява се, изразява желания; и чрез това става едно със Самия наш Създател.

Св. Симеон Солунски