Мобилно меню

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (10 Votes)

v tarnovo_universityПравославният богословски факултет на Великотърновския университет "Св. Кирил и Методий" приема студенти по три специалности: "Теология", "Църковни изкуства" и "Теология и социално служение". 

Завършилите специалността Теология получават в зависимост от курса на обучение степен бакалавър или магистър с професионална квалификация "Теолог, учител по религия". Те намират реализация в системата на Българската православна църква, общественото и частното образование, социалната сфера, културните институции, медиите и други.

Завършилите специалност Теология и социално служение са специалисти с висока теоретична и методическа подготовка, с умения да осъществяват преподавателска, научна и обществена дейност, отговаряща на православната традиция и християнската ценностна система. Те запълват нуждите на съвременна България от образовани хора с творческо мислене и познания, приложими в социалните политики и практики на Църквата и Държавата.

Завършилите специалност Църковни изкуства получават професионална квалификация “Художник – църковни изкуства”. Те получават правото да проектират и реализират цялостни и частични иконографски декорации на храмове, изпълнявани в различни техники – икони, миниатюри, стенописи, мозайки, дърворезба и други.

Важни дати:

Прием на молби за кандидатстване: от 18 юни до 4 юли 2012 г.

Изпит по Богословие за спец. Теология и Теология и социално служение: 10 юли, 9ч.

Изпити за спец. Църковни изкуства: 17 юли – Рисуване, ІІ част, 8 ч.

За повече информация: http://www.uni-vt.bg ; theolog@uni-vt.bg


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kqa99 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum