Мобилно меню

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (10 Votes)

predanie2Страницата за съвременно православно богословие „Живо предание” – проект на „Двери на православието”, стартирал на Благовещение 2012 г. – вече предлага на читателите си и азбучен каталог на представените автори. Публикуваните досега статии биваха групирани само в тематичен каталог. След публикуването на азбучния каталог читателят ще може вече да търси интересуващите го автори и в именния показалец.

В новия азбучен каталог присъстващите в „Живо Предание” автори са представени накратко с указания за конфесионалната им принадлежност и богословската област, в която работят, и църковната юрисдикция (когато са клирици). Повече информация за представените в проекта автори, заедно с библиография, се съдържа в раздел „Биографии и творчество”, работата по който ще продължава и занапред.

Тематичното съдържание на „Живо Предание” ще продължава да се обогатява като целта на екипа е, от една страна, да бъдат представяни нови и непознати на българоезичната аудитория автори, а от друга – повечето от най-утвърдените имена на съвременното православно богословие да бъдат представяни все по-пълно с непубликувани досега на български език техни текстове. Крайната цел на проекта е да се разгърне до представяне на по-възможност най-значимите имена в съвременното православно богословие от края на 19 век до наши дни чрез повечето от техните най-представителни текстове. Сред слабо познатите или публикувани за първи път на български в последните месеци автори бяха йеромонах Рафаил (Нойка), свещ. Джон Хрисавгис от Богословското училище на „Светия Кръст”, САЩ, прот. Джон Ериксън от семинарията „Св. Владимир” в Ню Йорк, младият руски литургист свещ. Михаил Желтов, прот. Павел Аделгейм и др.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xyqak 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Само чрез сражение душата постига напредък.

Авва Йоан Ниски