Мобилно меню

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (12 Votes)
Във връзка с приближаването на 1 април по стар стил, съобщаваме на нашите читатели, че все още се приемат статии за публикуване в „Църковен егоист”. Ако ви е останало чувство за хумор, сега е времето да го приложите и да го споделите с другите.

Можете да пишете и изпращате на адрес: redaktori@dveribg.net и ribariat@gmail.com. Микро-блоговете на редакторите са на адрес: http://3737.dveri.bg

Казано с други думи (в непринуден стил и повелително наклонение в първо лице единствено число, изключително популярни сред виртуалната православна младеж): УЧАСТВАЙ! БЪДИ ПРАВО-ВЕРЕН!

Напомняме: в резултат от медийната кампания в края на миналата година в полза на стария стил, след която да си старокалендарец започна да звучи по-здраво и от звученето на хард-рока, се получи промяна на настроенията и в екипа на „Църковен Егоист”. Причината е, че сътрудниците на най-четеното българско издание за православен лайфстайл са предимно млади хора, които също биха искали да звучат толкова „яко”, колкото напоследък звучат зилотите в БПЦ (и то от най-официални трибуни).

На извънредно заседание в дома под тепетата на Славка Божкова (отговорен редактор на „Църковен Егоист”) редколегията единодушно реши тази година изданието да види бял свят в навечерието на първи април по единствения възможен каноничен календар - Юлиянския (т. е. на 13 април вечерта според отреченото, неточно и икуменическо светско летоброене).

Девизът на брой 4 на "Църковен Егоист": От lifestyle към стар-style.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ku3 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Всяко нещо намира покой в своята среда и стихия: рибата – във водата, огънят – в движението нагоре; всичко се стреми към своята среда. Душо моя, ти си безплътен дух, безсмъртна. Единствено у Него ти ще намериш покой.
Св. Тихон от Воронеж