Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
1_18.jpgСпоред статистиката на Министерството на вътрешните работи на Русия в празничните богослужения в нощта на Възкресението Христово са взели участие около 7 120 000 души. Според данните на московското подразделение на МВР около 400 000 московчани са участвали в пасхалните богослужения в столицата.

„Пасхалните богослужения са протекли без никакви сериозни нарушения на обществения ред” се съобщава още в доклада на министерството За осигуряването на реда в празничната нощ са били ангажирани около 135 хиляди сътрудници на милицията, както и военнослужещи от Вътрешни войски.

Московската патриаршия изрази несъгласие с данните,  предоставени от министерството. „Цифрите от милиционерската статистика могат да представляват интерес само за служителите на министерството и е съвършено неправилно да се отчита  по нея динамиката на религиозния живот” заяви о. Михаил Прокопенко от Отдела за връзки с обществеността на Московската патриаршия.

„В Москва в момента действат над 850 храма и параклиси. Ако допуснем, че всеки храм в града е бил посетен във Възкресната нощ от 500 – 1000 човека, това е много повече от статистиката на господата милиционери”, допълни още той.

Подобно несъгласие със статистиката на министерството Московската патриаршия изрази и по повод броя на участниците в Рождественските богослужения.

Патриархия.ру
МВДКратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33pc4 

Разпространяване на статията: