Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Вчера в Москва е бил нападнат с нож православния свещеник о. Анатолий Нагорни от църквата "Св. Митрофан Воронежки". Отец Анатолий се връщал от служба, когато пресичайки една от тихите улички в района, неизвестно лице го промушило с нож в гърлото. За щастие раната не била смъртоносна и отецът сам достигнал до храма, откъдето бил отведен в Бърза помощ. Въпреки сериозните си рани той успял да опише нападателя и в момента полицията издирва извършителя. 
В Русия нападенията над свещеници или членове на техните семейства не са рядкост, но болшинството от тях са извършени в села в дълбоката руска провинция. През 1990 г. с брадва бе посечен и убит в Москва известният руски богослов и проповедник отец Александър Мен. Оттогава до днес са убити няколко десетки свещеника, заяви отец Максим Об! ухов. Полицията работи и по версия опита за убийството да е свързано със сектанти, които в района на храма имат свои центрове.

Газета.ру

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a4uh 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2023 Двери БГ и нашите автори. За контакти с екипа - тук.
Препечатване в други сайтове - само при коректно посочване на първоизточника с добре видима хипервръзка. Всяка друга употреба и възпроизвеждане, включително издаване, преработка или излъчване на материалите - след изрично писмено разрешение на редакцията и носителите на авторските права. 
Двери спазва етичния кодекс на българските медии, както и политика за защита на личните даннни на посетителите.