Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
images_12.jpgВ Кения издадоха  сборника  „Африкански коментари към Библията”, написан и съставен само от африкански учени и богослови.

В написването на  „Коментарите” са взели участие 70 души от 25 страни на Черния континент. Целта на изданието е да се изтълкува Свещеното Писание от гледна точка на африканската култура – в книгата  има много африкански фолклор, поговорки, народни песни и илюстрации, които помагат на читателите да разберат по-добре определени пасажи от Библията.


 
Книгата също така разглежда от библейска гледна точка особено актуални за Африка социални проблеми като СПИН, женското обрязване, магьосничеството и суеверията, етническите конфликти и проблемът с бежанците.

Според главния редактор на проекта Токунбоха Адейемо целта на „Африканските коментари” не е да замени Писанието, а да го направи по-разбираемо за християните от Черния континент. Адейемо е убеден, че Библията е писана и  възприемана  в рамките на един или друг културен контекст и за да стане разбираема за вярващите, трябва да бъде вкарана в техния собствен културен контекст. „Когато апостол Павел писал Посланието до евреите, той използвал много елементи от еврейската култура, обичаи и традиции - казва редакторът. – Но хората, които донесоха Библията при нас в Африка, не пренесоха библейските конотации на африканска почва.”

Седемдесетте учени, работили над книгата, са представители на 10 християнски деноминации.

По материали на www.blagovest-info.ru

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a6xh 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]