Мобилно меню

4.7647058823529 1 1 1 1 1 Rating 4.76 (17 Votes)

2ъМосковският и на цяла Русия патриарх Кирил заяви днес, че легализирането на еднополовите бракове води човечеството към катострофа. Той вижда в признаването на еднополовите съюзи от западните държави предвестие за края на света.

"Напоследък се сблъскваме с огромни изкушения, когато в редица страни изборът в полза на греха се утвърждава и оправдава със закон, а тези, които постъпват по съвест, трябва да се борят с наложени от малцинствата закони и са подлагани на репресии. Това е много опасен апокалиптичен симптом и ние трябва да направим всичко възможно в земите на Светата Рус грехът никога да не бъде утвърждаван с държавен закон, защото това ще означава, че народът тръгва по пътя на саморазрушаването", заяви патриархът по време на проповед в Казанския храм на Червения площад.

Според него днес колосални сили са насочени натам "да убедят всички ни, че единствената ценност е свободата на избор и че никой няма право да посяга на тази ценност, дори когато човекът избира зло, дори когато човек избира социално опасното поведение - стига да не нарушава нормите на гражданския закон. Но не е тайна, колко лесно могат да бъдат заобиколени тези норми. Знаем, че никой, дори най-съвършеният закон не може да изкорени престъпността, корупцията, злото, лъжата, конфронтацията - те могат да бъдат изкоренени само от човек, направил свободен избор в полза на доброто", убеден е предстоятелят на Руската православна църква.

Патриарх Кирил подкрепи новия закон в Руската федерация, който неотдавна беше подписан от руския президент и който забранява "хомосексуалната пропаганда". Законът предвижда и големи глоби за разговори по темата за хомосексуализма в присъствието на деца.

Хомосексуализмът беше декриминализиран в Русия през 1993 г., но продължава да се приема негативно от руското общество.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xrwpu 

Разпространяване на статията: