Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (15 Votes)
1_18.jpgТрима неизвестни нападатели пребиха отец Виталий Зубков от същия храм, в който на 19 ноември бе застрелян неговия близък приятел и съратник отец Даниил Сисоев. Свещеникът отивал към църквата "Свети Тома" в Москва около 16 ч. в събота за всенощно бдение, когато бил нападнат от мъжете. Те го съборили на земята и му нанесли удари по главата, торса и краката без да кажат нито дума. Отец Виталий не е запомнил лицата на нападателите и дори се затруднява да каже дали са носели маски или не, тъй като всичко се случило много бързо. "Не мога да кажа. Вървях, мислех, молех се и изведнъж някой ме удари. Даже не разбрах какво става", казал Зубков, цитиран от руския в. "Труд".

След като бандитите избягали, отецът успял да се добере до храма и да отслужи бдението. Той не подал жалба в милицията, поради което, както съобщиха от пресслужбата на московската милиция, властите не разполагат с информация за нападението.

В неделя Зубков отново отишъл в храма, за да отслужи неделна литургия. Подобно на покойния отец Даниил Сисоев, пребитият свещеник също се занимава с активна мисионерска дейност и често пътува до Индия. Отец Виталий смята, че нападението срещу него има връзка с убийството на Сисоев.  

Вчера в храма пристигнаха рокери от столичния мотоклуб "Нощните вълци", които се заеха с охраната на църквата. Те бяха предвождани от лидера си Александър Залдостанов, известен с прозвището "Хирурга".


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3akyw 

Разпространяване на статията: