Мобилно меню

4.6111111111111 1 1 1 1 1 Rating 4.61 (18 Votes)
1_23.jpgНа днешните приемни изпити в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски" са се явили рекодно малък брой кандидати за над стогодишната й история. По девет кандидати за редовния и за паралелния курс са дошли на изпит. Дори приемната комисия да одобри всичките, с толкова малко ученици трудно може да работи това духовно училище. Новият ректор и учителите са били много притеснени от липсата на кандидати, което се отдава както на продължилия близо два месеца скандал с досегашния ректор, така и на неяснотата, кой ще ръководи занапред училището.

От семинарията съобщават и за персонални промени при новия ректор. Дългогодишният учител и заместник-ректор Рангел Рангелов си е подал оставката, вероятно въобще ще напусне и семинарията, а на негово място вече е назначен отличеният наскоро учител Димитър Костадинов. За секретар на учителския съвет е назначен съученикът на ректора Симеон Димитров Дивчев на мястото на Сидер Сидеров. Освободените от административните постове учители определено не са били от обкръжението на бившия ректор, заявяват запознати, така че не става дума за разчистване на сметки.

След приключване на приемния изпит на 4 юли новият ректор на Софийската духовна семинария обяви, че на 5 септември 2009 г. ще се проведе допълнителен приемен изпит. Той помоли лично приетите ученици и курсисти да разгласят тази информация.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33rfh 

Разпространяване на статията: