Мобилно меню

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
1_89.jpgТази неделя  „Вяра и общество” ви предлага:

  • Разказ за символиката на Св. Кръст – защо от знак на страдание за християните той се превръща в знак на надежда; какво означава лабарумът – абревиатурата от древногръцките букви „Хи” и „Ро”; какво кодира двойният Голготски кръст и как еволюира през вековете като изображение.

  • Репортаж от конференцията „Кирилометодиевската идея и православното християнство”, която на 31.III. се проведе в Народното събрание като съпътстващо събитие на заседанието на Интерпарламентарната асамблея по православие – форум, на който българският парламент не е бил домакин цели 15 години. Ще научите малко известни факти за посланията на глаголицата и в какво се разминаха депутатите и учените.

„С децата се работи лесно, защото са чисти по душа и предразположени да приемат Бог в сърцето си!” – Ловчанският митрополит Гавриил и двете преподавателки в неделното училище по вероучение към Ловчанската митрополия за нуждата от християнско възпитание у подрастващите и за предизвикателствата в преподаването на вероучение.
Тази неделя (5.IV.) ще може да проследите предаването по БНТ- 1 от 10.30  ч и повторението му от 4.45 на 5 срещу 6 април. Поради директно излъчване на спортна гимнастика от Милано, тази неделя – по изключение - „Вяра и общество” ще се излъчи по БНТ-Сат не в обичайния си час, а в 4.25 на 5 срещу 6 април. За тези,  които ни следите единствено по сателитния канал на БНТ и няма да успеете да ни видите, остава утешението, че от понеделник любимото ви предаване ще бъде и в сайта ни www.bnt.bg на страниците на „БНТ-Продукции” в раздел „Религия и История”. 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33hwa 

Разпространяване на статията: