Мобилно меню

4.7 1 1 1 1 1 Rating 4.70 (10 Votes)
Евгени Минчев разкритикува провеждащия се гей-парад във Варна като проява на лош вкус и парадиране със хомосексуалността. В предаването на bTV "Тази сутрин" той се съгласи с позицията на Църквата, че хомосексуализмът е отклонение, като се позова на Новия Завет. Светският хроникьор призова към толерантност към гейовете и за това да се даде "втори шанс" на всички хора с подобна ориентация, т. е. възможност за поправяне.

В същото предаване представителка на гей-организацията "Джемини" във Варна изказа съжаление, че парадът  не е предизвикал почти никакъв интерес нито сред гей-организациите, нито сред обществото на морската ни столица.  Като една от главните причини за това тя изтъкна позицията на Варненска митрополия към гей-мероприятието.

Като представител на Българската православна църква за събеседник в студиото беше поканен о. Александър Лашков от столичния храм "Св. Троица", намиращ се на бул. "Константин Величков" 28. Отец Александър изрази своето мнение, че гей-парадът във Варна е израз на прекалено афиширане с хомосексуалните наклонности и че е изваждане на показ на интимния живот на човека - живот, на който по думите на отеца "не бива да се повдига така завесата". Отецът подчерта, че хомосексуалните не трябва да бъдат заклеймявани заради своята сексуална ориентация. С библейски аргументи той защити мнението на Църквата, че хомосексуализмът е противоестествено състояние и че човек е длъжен да се бори с него. Отец Александър сподели, че има духовни чада с хомосексуални наклонности и че той гледа на тях като на хора, които се нуждаят от помощ и именно в Църквата могат да я намерят. "Лекарствата,  които Църквата използвa, са постът, молитвата, изповедта и св. Причастие".

 

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/334uk 

Разпространяване на статията: