Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)

/imG 5761 707x640За празника Възкресение Христово Старозагорска епархия пусна за печат две списания: „Божествени искрици“ – за деца, и „Нашата вяра“ – за възрастни.

Редакционният екип на сп. „Божествени искрици“ (в състав о. Йордан Карагеоргиев, Кина Златева, Полина Попова, Илиана Димова и Зорница Иванова) е събрал в близо петдесет страници интересни четива за деца и юноши. 53-ият брой започва с рубриката „Литературна съкровищница“ и приказката за бедния рибар. Ик. Цветан Иванов разяснява на читателите осмата Божия заповед – „Не кради“. Интерес предизвикват и рубриките „Евангелски разкази“, „Небесна стълбица“, „Кръстословица“, „Познаваме ли светците?“, „Знаете ли, че…“, „Пътешествие по светите места“, „Наш гост е…“ и „Чудотворните икони на Божията майка“. По традиция броят завършва с творческа работилница и цветна страничка.

От печат излезе и шестият брой на възроденото списание за възрастни „Нашата вяра“. То е издавано по времето на блаженопочиналия Старозагорски митр. Панкратий и от Старозагорската митрополия решават да го възстановят заради нуждата от духовна просвета днес. На страниците му читателите имат възможност да се запознаят с новини от епархията, да прочетат интересни проповеди, да се докоснат до творчеството на ерудирани богослови, а също и да зададат въпроси, които ги вълнуват.

Списанието се разпространява безплатно. Екипът на „Нашата вяра“ отправя покана към енориите в Старозагорска епархия, а и в цялата страна да гостуват на страниците на изданието, като изпращат свои разкази, материали, а също и идеи за статии на редакционната поща: nashata_viara@abv.bg. Редакционен екип: Данка Калчева, Благовест Илиев, Полина Попова, Маргарита Стоянова.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/69rp8 

Разпространяване на статията: