Мобилно меню

4.95 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (60 Votes)

Ivanka SlavovaНа 23 март 2019 г. далеч от дома си, в град Торонто (Канада), след кратко боледуване с този свят се раздели Иванка Маринова Славова.

Иванка Славова е родена на 24.10.1945 г. в София в много религиозно семейство, брат ѝ Николай Маринов завърши семинария и академия и емигрира още в 70-те години в САЩ. Самата Иванка е позната в църковните среди предимно като съпругата на покойния професор Славчо Вълчанов Славов (1940-2013), която той в своето жизнеописание с благодарност нарича „моята пожизнена опора“. След кончината на г-н Професора жизнерадостната и усмихната г-жа Славова прекарваше зимните месеци при по-голямата си дъщеря проф. Пенка Петрова в Торонто, откъдето Бог реши да си я прибере.

От 1993 г. до пенсионирането си г-жа Славова е изпълнителен директор на Българското библейско дружество. В това си качество тя е организатор и координатор на т. нар. най-нов превод на Библията на български език, приела го като дело на живота си. Неуморно, с вяра и отговорност тя съдейства на преводаческата комисия при компютърната обработка на текста, внасяне на корекции и подготовката му за издаване. Това дело тя продължава и след пенсионирането си, като участва активно в довършването на превода и неговото представяне и популяризиране.

Впрягът на двойката Славчо Вълчанов и Иванка Славова заедно работи на Божия виноград тук на земята – достойно, с вяра и много любов. Сега двамата пак са заедно при Създателя, за да се наслаждават на едно ново състояние, „където няма ни болка, ни печал, ни въздишка, но живот безкраен“.

Бог да прости Иванка Славова!

Опелото на г-жа Славова ще се състои на 13 април 2019 г. в храм „Св. прор. Илия“, кв. Княжево, в 12 ч.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udqur 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.